Het gemak van de elektrische fiets

Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische fiets, en dat is niet zonder reden. Toch is het een hele investering, daarom vertellen we jou graag meer over de voordelen van een elektrische fiets!

Praktisch

De elektrische fiets is een enorm praktisch vervoersmiddel, zo kun je namelijk een stuk langere afstanden afleggen zonder al te veel inspanning in vergelijking met een normale fiets. Daarnaast zul je ook een hoop frustraties van het autoverkeer ontwijken, denk aan files, kleine straatjes in de stad en parkeerproblemen. Daarnaast worden er steeds meer fietspaden aangepast aan de elektrische fiets waardoor er steeds meer en langere routes ontstaan. 

Gezond

Hoewel je bij het fietsen op een elektrische fiets ondersteunt wordt door een motor ben je alsnog goed in beweging. Je benen maken nog steeds dezelfde trapbewegingen, alleen hoogstwaarschijnlijk zal je nu een stuk sneller fietsen. Het voordeel is wel dat er op een elektrische fiets vaak aanzienlijk verder gefietst wordt dan op een gewone fiets. En daarnaast ben je ook nog eens lekker in de buitenlucht. Al met al is de elektrische fiets een stuk gezonder dan de scooter of de auto. 

Milieubewust

Een elektrische fiets is ook nog eens een milieubewust vervoersmiddel, hoewel de fiets elektriciteit verbruikt is dit echt zeer zuinig. De elektrische fiets produceert nog geen 2% van wat een auto aan Co2 uitstoot. Zeker voor de kortere afstanden is de elektrische fiets een goede vervanging voor de auto, scooter of bromfiets. Daarnaast is er nog een ander milieubewust punt van de elektrische fiets, de elektrische onderdelen kunnen namelijk uitstekend gerycled worden waardoor de fiets nadien ook nog een positieve bijdrage heeft. 

Meer zelfstandigheid

Voorheen haakte ouderen op een gegeven moment af met fietsen omdat de inspanning te groot was, door de komst van de elektrische fiets durven bepaalde doelgroepen steeds langer door te fietsen. Hierdoor blijven de winkels en sociale contacten zelfstandig bereikbaar. 

Goedkoper

Hoewel een elektrische fiets in de aanschaf een flinke uitgave is, is het vervoersmiddel op een aantal vlakken een stuk goedkoper dan andere vervoersmiddelen. Je kan je elektrische fiets namelijk overal stallen zonder direct parkeergeld te moeten betalen. Daarnaast zijn elektrische fietsen zo ontworpen dat ze relatief weinig onderhoud nodig hebben, hierdoor zijn de onderhoudskosten relatief laag. In vergelijking met een auto zijn de verbruikskosten enorm laag, kijk maar eens naar de huidige brandstofkosten, de kosten voor het opladen van de accu wegen daar niet tegenop. Als laatste onderdeel dat we graag nog even benoemen is dat een elektrische fiets vaak een lange levensduur heeft, waardoor de investering het meer dan waard is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *