Windows 11 – Wat kun je ervan verwachten?

Windows 11 is de nieuwste installatie van het besturingssysteem van Microsoft. Windows 10, dat eind 2015 werd gelanceerd, wordt in 2021 opgevolgd door Windows 11. Dus wat kunnen we verwachten te zien met het nieuwe besturingssysteem?

Het besturingssysteem heeft een aantal interessante functies die door Microsoft worden aangeprezen. Microsoft wijst op een paar functies die gebruikers zullen helpen productiever te zijn bij het werken op hun computers. Een functie heet “Tijdlijn”, waarmee u kunt zien wat u op uw apparaat hebt gedaan en kunt doorgaan waar u op elk moment en op elk apparaat bent gebleven (zolang je het opent in het nieuwst OS).

Microsoft heeft ook gewerkt aan wat “The Cloud” wordt genoemd. The cloud is een functie van waarmee gebruikers overal gemakkelijk toegang hebben tot hun bestanden.

Er zijn andere functies, zoals een verbeterde versie van de Edge-webbrowser. Daarnaast heeft Microsoft ingebouwde functies die het voor gebruikers gemakkelijker maken om hun werk met andere mensen te delen. Op dit moment wordt er geen specifieke reden gegeven waarom Microsoft dit doet, maar het kan zijn omdat het bedrijf wil concurreren met meer open source-software zoals Google’s Chrome OS en Linux.

Microsoft Windows 11-releasedatum

Microsoft Windows 11 is de nieuwste versie van het Windows-besturingssysteem door Microsoft. De release van het nieuwe besturingssysteem werd aangekondigd op 24 juni 2021 en deze nieuwe release zal naar verwachting eind 2021 beschikbaar zijn voor iedereen. De exacte releasedatum is nog niet bevestigd door de ontwikkelaars, maar binnenkort zullen ze waarschijnlijk de openbare release aankondigen.

Bent u enthousiast over de release van Microsoft Windows 11? Wilt u meer weten over nieuwe functies en opties? In dit artikel hebben we alles behandeld wat jij moet weten over wat er nieuw is. Erg interessant om te weten wat Microsoft nu weer van plan is!

Wat is er nieuw in Windows 11?

Dit is de meest voorkomende vraag die door de gebruikers wordt gesteld op bijna elke openbare technische vorm. De officiële details van het bedrijf over nieuwe functies zijn mogelijk niet erg duidelijk voor de lezers. Voor niet-technische gebruikers hebben we de nieuwe functies alvast verkend die elke gebruiker moet kennen voordat hij of zij een upgrade naar de nieuwe versie uitvoert. Hier zijn enkele belangrijke functies die de bruikbaarheid en betrouwbaarheid van deze nieuwe versie van Windows gaan definiëren.

1. Een gloednieuwe gebruikersinterface

Het eerste dat u zult merken in Windows 11 is de gloednieuwe gebruikersinterface die behoorlijk geoptimaliseerd en interactief is in vergelijking met Windows 10. De belangrijkste focus van het Microsoft is om een schonere en meer georganiseerde gebruikersinterface aan te bieden voor gebruiksgemak.

Windows 11

2. Geïntegreerde Android-apps hebben

Het idee om Android-apps op Windows uit te voeren is misschien niet nieuw voor de meeste gebruikers, maar het proces is iets anders in Microsoft Windows 11. In de oudere versie, Windows 10, konden slechts een paar apps op Windows worden gebruikt en deze optie werkte eerder alleen voor Samsung-smartphones. In Microsoft Windows 11 is de situatie een beetje anders, omdat de meeste Android-apps zullen presteren als native apps.

Android-apps zijn beschikbaar in de Microsoft Store via amazon app store. De algehele ervaring met het uitvoeren van Android-apps zal een stuk beter, sneller en betrouwbaarder zijn.

3. Widgets zijn terug!

Herinnert u zich bureaubladgadgets op Windows Vista die u op het bureaublad kunt gebruiken voor eenvoudigere toegang tot verschillende functies? Hetzelfde wordt opnieuw gedefinieerd door Microsoft Windows 11, maar een stuk betere controle over de widgets. U kunt widgets toevoegen aan de taakbalk en deze aanpassen en gebruiken wanneer dat nodig is.

4. Gratis te upgraden

Microsoft-gebruikers die al geregistreerde Microsoft Windows 10 gebruiken, kunnen gratis upgraden naar Microsoft Windows 11. Als u Windows 10 gebruikt, krijgt u beperkte tijd om te upgraden naar de nieuwe versie. Als u het niet prettig vindt om de nieuwe Windows 11 meteen te upgraden, heeft u de keuze om later te upgraden.

Microsoft had ook Windows 10 uitgebracht als een gratis upgrade voor de bestaande gebruikers. Retailers moeten mogelijk een nieuwe licentie van Microsoft Windows 11 aanschaffen. Particulieren kunnen gratis profiteren van deze nieuwe upgrade.

5. Nieuwe Microsoft Store

Windows 10 kon geen indruk maken op de gebruikers met Microsoft Store, dus besloot het bedrijf de winkel opnieuw te doen. In Microsoft Windows 11 zal de nieuwe Store naar verwachting veel nieuwe en nuttige apps hebben, net als andere winkels. Ontwikkelaars kunnen hun aangepaste netwerken voor het leveren van inhoud gebruiken en er zijn veel andere wijzigingen in het beleid die de dingen beter zullen maken voor de ontwikkelaars.

Officiële apps zoals Teams, Visual Studio en vele andere apps van Microsoft zullen ook beschikbaar zijn in de store voor Windows 11. Het zal u misschien verbazen dat de meeste beroemde Android-apps zoals TikTok ook worden ondersteund door Microsoft Windows 11.

6. Betere Touch-functionaliteit

De touch screen-ervaring was niet erg indrukwekkend in Microsoft Windows 10 en gebruikers wachtten reikhalzend op de nieuwe Windows om iets beters te brengen. Zoals beloofd heeft Microsoft enkele belangrijke verbeteringen aangebracht in de touchmogelijkheden van Microsoft Windows 11 met nieuwe gebaren en functies.

Het gebruik van Windows 11 op aanraakapparaten en laptops wordt geweldig. Als u een tablet bezit en wilt genieten van de naadloze touch ervaring voor persoonlijk en professioneel gebruik, is Windows 11 het juiste besturingssysteem.

7. Nieuwe chat-app

Met de toename in het gebruik van programma’s voor het delen van bestanden, zal Windows 11 u de gemakkelijkste manier geven om bestanden en gegevens te delen. Met de ingebouwde chat-app in Microsoft Windows 11 kunt u de bestanden eenvoudig delen met software zoals Teams. De integratie maakt het voor de verschillende leden een stuk eenvoudiger om te communiceren en bestanden met elkaar te delen in Microsoft Windows 11.

Bekijk de review van Tweakers

7 Verbeterde functies in Windows 11

Met de release van Windows 11 zijn er een groot aantal nieuwe functies die uw leven gemakkelijker zullen maken. Deze nieuwe toevoegingen omvatten Cortana als een afzonderlijke app, een verbeterd bestandssysteem, een vernieuwde Taakbeheer en meer. Als u het wilt gaan gebruiken, zijn hier enkele functies die u misschien wilt uitproberen:

  1. Gebruik Cortana om met uw pc te communiceren, deze is beschikbaar als app.
  2. Het startscherm voor u laten werken.
  3. Open elk bestand met Verkenner in enkele seconden zonder elk afzonderlijk te openen.
  4. Deel eenvoudig bestanden op verschillende apparaten met de mogelijkheid voor synchronisatie van OneDrive-bestanden op aanvraag.
  5. Video’s bekijken met ingebouwde Windows apps.
  6. Eenvoudig door pc-instellingen zoeken met één zoekvak.
  7. Meer focus op de leesbaarheid door bijvoorbeeld kleur gebruik in het startmenu en taakbalk

Er zijn enkele functies die er al in onbewerkte vorm waren, maar het nieuwe OS is gericht op het brengen van perfectie in elke functie van Windows 10 die verbeteringen nodig had. De interface zal meer op Mac lijken, omdat er geen ingewikkelde menu’s en balken zullen zijn zoals je hebt gezien in Microsoft Windows 10.

Moet u upgraden naar Microsoft Windows 11?

De kwestie van upgraden van Windows was het altijd erg “gemakkelijk”. U hebt uw computer bijgewerkt of deze werd uiteindelijk niet meer ondersteund, waardoor je geen keuze had om te upgraden. Maar Microsoft heeft nieuwe versies van Windows sneller en vaker dan ooit gepusht. Microsoft Windows 11 komt binnenkort, dus we vragen ons af: moet je upgraden naar de nieuwste en beste van Microsoft?

Het is een eerlijke vraag. Plannen werden halverwege 2019 onthuld en ze vragen om een snellere verwerkingssnelheid, een verbeterd communicatiesysteem met andere apparaten zoals Xbox One-consoles of Surface-tablets – plus een nog betere beveiliging!

Maar er zijn ook nadelen. Microsoft ligt de laatste tijd onder vuur omdat het te veel gegevensverzameling in zijn software heeft opgenomen en Windows 11 sluit zich aan bij andere recente Microsoft-producten. Het zal ook erg veel gebruikersgegevens van u verzamelen en delen. Dit kan weer gebruikt worden om gerichte marketing advertenties op u te richten.

Conclusie

Dit artikel heeft het meeste opgenoemd wat u zal helpen om een goede beslissing mogelijk te maken over het al dan niet upgraden naar Windows 11. Waarschijnlijk is het grootste voordeel van upgraden dat het uw oudere computer het gevoel geeft dat deze weer gloednieuw is.

De werkelijke prestaties worden na de officiële release gecontroleerd. De gegevens en de feedback van de experts over Windows 11 lijken behoorlijk zelfverzekerd. Laten we hopen dat Microsoft aan de verwachtingen van de gebruiker kan voldoen met deze nieuwe release van OS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *