Zorgeloos genieten: onderhoudstips en verfrissende stappen voor jouw zijden bloemen!

Zijden bloemen zijn super makkelijk in onderhoud en je kunt ze overal in huis neerzetten, op kantoor of zelfs buiten onder de veranda, overkapping of in het tuinhuisje. Ze hebben geen last van tocht en kunnen zowel in de volle zon als in de schaduw staan. Met een prachtig bos zijden bloemen geniet je jarenlang zonder problemen. Maar na verloop van tijd kunnen ze wat stoffig worden. Hier lees je hoe je jouw zijden bloemen het beste kunt opfrissen.

Hoe maak je zijden bloemen schoen?

Geef je zijden boeket maandelijks een “stofbeurt” met een plumeau of een swiffer. Met een plumeau van struisvogelveren kom je overal bij zonder je zijden boeket te beschadigen. Als er veel stof op zit, kun je het ook wegblazen met een föhn. Let op: gebruik de koudste stand om je boeket niet te beschadigen, want warme lucht kan het blad kwetsbaar maken.

Zijden bloemen wassen

Als je zijden bloemen er wat dof uitzien, kun je ze wassen in lauw water (ongeveer 20 graden). Voeg optioneel wat zijde geschikt wasmiddel toe. Dompel de bloemen onder in een wasbak of een emmer en maak ze voorzichtig schoon met knedende bewegingen. Wring ze niet uit, en als je wasmiddel hebt gebruikt, spoel ze dan af met schoon lauw water. Gebruik geen harde straal, maar je kunt het ook onder de kraan afspoelen.

Drogen van je zijden boeket

Na het wassen niet uitknijpen of uitwringen, om vervormingen te voorkomen. Hang ze te drogen aan de waslijn of een wasrek, en zorg ervoor dat je ze aan hun steel ophangt om beschadigingen te voorkomen en de bloemknoppen mooi te houden. Zo blijven je zijden bloemen fris en fleurig!

Op zoek naar een zijden boeket? Kijk dan eens op de website van Bloomzy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *