Surfen in Nederland – De beste surfplekken in Nederland

Nederland is het land met de hoogste kwaliteit van leven in Europa, en gezien hoeveel het regent, zijn we misschien wel het beste land ter wereld. Als land dat vroeger een zeehandelsgebied was, hebben we water overal gezien: rivieren, meren, kanalen en natuurlijk golven! Surfen is hier niet alleen heel populair om de top surfers te volgen (op tv), het is ook een zeer populaire sport.

Nederland heeft een aantal van de beste surfspots in Europa. Wij zetten een top 5 van de beste surfplekken van Nederland voor jou op een rijtje. Nu alleen nog wachten op een goede windkracht om golven te krijgen! Vergeet ook je eiwitshake niet mee te nemen als je een lange dag gaat surfen!

Top 5 Surfplekken in Nederland

Nederland is een klein land met een enorme kustlijn. Het is geen wonder waarom zoveel mensen het land the Beach noemen. Van Zaandam tot aan Brouwersdam, er zijn veel verschillende plekken die u kunt bezoeken voor een dagje surfen of windsurfen. Hier zijn slechts enkele van de beste:

1. Zandvoort: Zandvoort ligt ten noorden van Amsterdam en heeft een lang zandstrand en helder water dat perfect is voor beginners. Er zijn ook tal van cafés en restaurants in de buurt met een aantal heerlijke Nederlandse gerechten aangeboden als je honger krijgt terwijl je wat golven vangt!

2 Brouwersdam: Een van de beste plekken in Zeeland om je surfkunsten te laten zien. Er is een apart gedeelte voor surfen, windsurfen en kitesurfen. Zet je auto of camper op een van de parkeerplekken en surf heel de dag op de mooiste plekken!

3. Noordwijk: Noordwijk ligt aan de kust van de Noordzee en heeft genoeg plekken om uit te kiezen voor de serieuze surfer. Het heeft ook een eigen golfslagbad! 

4. Oosterschelde: dit strand heeft niet alleen geweldige golven, maar het biedt je ook veel schaduw als je in de zon bent!

5. Terschelling: Terschelling is een eiland in de Noordzee met een lange surfgeschiedenis. Het staat ook bekend om zijn heerlijke, verse zeevruchten!

Is het veilig om te surfen in Nederland?

Het is belangrijk om te weten dat er bijvoorbeeld enkele stranden zijn waar surfen NIET is toegestaan omdat ze te dicht bij een getijdenwatergebied liggen. U moet altijd contact opnemen met de lokale toeristenraad over eventuele beperkingen voordat u gaat surfen en zich bewust zijn van hoe de huidige weersomstandigheden zijn voordat u de zee in gaat.

Tips voor beginners – Zie video

Conclusie

We leven in een prachtig land, met genoeg keuze om jouw surfervaring te beleven. Woon je in het westen van het land, dan heb je geluk en kun je jouw hobby vaak uitoefenen. Woon je in het oosten, helaas, dan moet je iets verder rijden. Maar er zijn genoeg surfvakanties te boeken, dus pak je kans en leer deze extreme sport kennen!

2 reacties op “Surfen in Nederland – De beste surfplekken in Nederland

  1. Pingback: Hoe belangrijk is fysieke fitheid om te surfen? - healthwella

  2. Pingback: Een surfvakantie plannen - bigcbd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *