Voordelen van prepaid in plaats van een abonnement

Een simkaart voor je huidige of nieuwe telefoon: kun je beter kiezen voor een prepaid simkaart, of voor het afsluiten van een abonnement? Dit is van een aantal factoren afhankelijk, zoals gebruik en bepaalde voorkeuren. In dit artikel richten we ons op prepaid. We beschrijven hier drie belangrijke voordelen van prepaid tegenover een abonnement.

1. Prepaid is goedkoper voor kleinverbruikers

Des te lager je verbruik (van mobiel internet, bellen, en sms’en), des te goedkoper prepaid is tegenover een abonnement. De reden hiervoor is dat je geen vaste kosten maakt. Je waardeert je simkaart op met beltegoed en hebt verder geen andere kosten.

Wanneer je verbruik laag is, duurt het langer tot je iemand moet opwaarderen. Je geeft dus minder geld uit dan wanneer je een abonnement afsluit. Met een abonnement betaal je altijd iedere maand zolang je abonnement loopt. Is je verbruik hoog en maak je iedere maand daadwerkelijk gebruik van je volledige bundel, dan is dit prima. Is dit niet het geval, dan maak je onnodig kosten.

Hoeveel prepaid daadwerkelijk kost, hangt af van de tarieven die je betaalt per belminuut, sms’je, en MB. Dit verschilt per provider. Daarom is het handig een vergelijkingswebsite te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld prepaid via prepaidsimkaarten.nl vergelijken op tarieven, kosten van de simkaart, starttarieven, en meer.

2. Zelf bepalen wanneer je opwaardeert

Met prepaid zijn er geen vaste kosten: jij bepaalt wanneer je opwaardeert. Dit is vooral een voordeel wanneer je hier zelf meer controle over wilt hebben. Sommigen vinden de automatische werking van een sim only abonnement namelijk juist fijner. Als je echter iemand bent die kostencontrole fijn vindt en geen vaste kosten wilt wanneer het aankomt op gebruik van je telefoon, is een prepaid simkaart een goede oplossing.

3. Een prepaid simkaart is een goede tijdelijke oplossing

Wanneer je een tijdelijke oplossing zoekt voor mobiel internetten, bellen, en sms’en, kun je natuurlijk een abonnement afsluiten. Vaak is dit echter niet de voorkeur. Je zit namelijk direct vast aan een contract. Wanneer je voor een kortere periode een oplossing zoekt, is prepaid een betere keuze. Je betaalt alleen voor wat je verbruikt en bepaalt zelf wanneer je stopt met het gebruiken van de simkaart.

Situaties waarin het bovenstaande handig kan zijn is bijvoorbeeld op vakantie binnen Europa of wanneer je WiFi thuis het tijdelijk niet doet. Voor een dergelijke oplossing is het kopen en gebruik van een prepaid simkaart net even wat makkelijker en toegankelijker dan het afsluiten van een abonnement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *