Alles wat je moet weten over grinders!

Voor veel mensen is het roken van wiet een speciaal moment. Voor de een is het een moment om samen met vrienden te delen en om gezellig samen te zijn. De ander rookt liever alleen om even heerlijk te ontspannen. Je maakt deze momenten nog specialer als je hier de juiste benodigdheden voor hebt. Wat dacht je ervan als je niet steeds zelf met je vingers de wiettoppen hoeft te verkruimelen? Zorg dan voor een goede grinder. We vertellen je hier alles over wat je moet weten over grinders

Wat bedoelen we met ‘grinders’?

Grinders of crunchers zijn apparaatjes, waarmee je de te grove wiettoppen kunt vermalen, zodat je de wiet gemakkelijker kunt gebruiken in joints. De meeste mensen gebruiken een handmatige cruncher. Er zijn tweedelige en meer-delige modellen. De simpelste grinders bestaan uit twee ronde delen met pinnetjes, die je op elkaar kunt aansluiten. In het gesloten compartiment plaats je dan eerst de wiettoppen. Vervolgens draai je de twee delen in tegengestelde richting om het malende effect te krijgen. Het wiet wordt zo uiteen getrokken en fijn gemaald tot kruimels.

Waarom ‘grinden’ en ‘crunchen’?

Veel mensen kruimelen de wiettoppen gewoon met hun handen. Dat kan natuurlijk ook. Daar gaat echter wel meer tijd in zitten. De echte kenners beweren daarnaast dat een grinder nog meer voordelen biedt. Bij het verkruimelen met de hand, zal je namelijk eerder de wiet te zeer samenpersen. Dat is jammer, want voor het roken van een joint wil je juist dat het wiet zo luchtig mogelijk is. Door te ‘grinden’ heb je binnen enkele seconden uitstekende kruimels. Hierboven hadden we het al over de werking van de tweedelige crunchers. Een drie- of vierdelige cruncher brengt nog meer voordelen met zich mee. 

De voordelen van drie- en vierdelige grinders

De drie- en vierdelige grinders beschikken over handige filters. De driedelige variant heeft in tegenstelling tot de tweedelige een apart gedeelte waar het fijngemalen wiet in valt. Dit is net iets praktischer. Een extra voordeel aan een vierdelige cruncher is dat er nog een speciaal compartiment is voor het opslaan van kief en het zeven van kief. Dit is een geconcentreerd cannabis trichomen poeder. Doorgaans bevat het een hoger gehalte aan THC. Je kunt het kief dan op de door jouw gewenste manier gebruiken, door er hasj van te persen of door je joints wat extra kracht te geven. 

Diverse ontwerpen, materialen en kleuren

Nu je eenmaal weet wat de kenmerken zijn van de twee-, drie- en vierdelige grinders, is het tijd om naar de ontwerpen, materialen en kleuren te kijken van deze rookbenodigdheden. Want het oog wil misschien ook wat? Je kunt kiezen voor eenvoudige plastic grinders, houten crunchers met stijlvol houtsnijwerk of juiste lichte aluminium versies. Er bestaan ook leuke mini versies en grinders in de vorm van een creditcard met een rasp. Deze zijn zeer gemakkelijk op te bergen en mee te nemen. Wat kleur betreft zijn er talloze mogelijkheden. Wil je graag dat jouw wiet grinder perfect past bij jouw imago? Geen probleem, want de keuze is zo ruim, dat er altijd wel een exemplaar naar wens bij zit. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *