Een nieuwe look door middel van nieuwe kozijnen 

Wanneer je al een tijd in je huidige woning woont, bekruipt je soms wel eens het gevoel om af en toe de boel eens te veranderen. Nieuwe meubels, een andere indeling van je meubels of een nieuwe kleur op de muur, alles om de dagelijkse sleur een beetje te doorbreken. Een nieuwe look in huis kan zorgen voor een frisse wind in je hoofd, waardoor je beter in je vel gaat zitten. Deze nieuwe look kun je ook bereiken door je kozijnen te vervangen. Als je wilt gaan voor een moderne look, kun je bijvoorbeeld je houten kozijnen vervangen door aluminium kozijnen. Houd je meer van een gezellige, old school look? Dan passen houten kozijnen hier beter bij. In dit artikel geven wij enkele kozijnen tips om rekening mee te houden. 

Onderdelen van een raamkozijn 

Een raam bestaat uit verschillende onderdelen, die er allemaal voor zorgen dat de wind en regen buiten blijft. De functie van een raamkozijn is om het raam op zijn plek te houden zonder dat deze breekt. Een raam zou zonder kozijn namelijk niet in de muur geplaatst worden zonder gelijk te breken. Het raamkozijn bestaat uit drie delen: de dorpels aan de boven- en onderkant, de stijlen aan de linker- en rechterkant, en tot slot kan er eventueel nog sprake zijn van een penant. Dit is het stuk muur tussen twee kozijnen in, wat niet in ieder huis aanwezig is. 

Materialen van raamkozijnen 

Een raamkozijn kun je in verschillende materialen bestellen: kunststof, aluminium en hout. De kunststof kozijnen worden het meeste gebruikt, omdat ze een langer meegaan, geluidsdempend werken, weinig onderhoud nodig hebben en goed zijn voor het milieu. Past een kunststof look niet helemaal in jouw straatje? Dan kun je ook kunststof kozijnen bestellen in een houtlook. Deze hebben ogenschijnlijk de structuur van hout, waardoor ze een authentieker gevoel geven. Je kunt ook ook nog eens zelf kiezen in welke kleur je deze kunststof kozijnen met houtlook wilt hebben. Op deze manier heb je de voordelen van kunststof en houten kozijnen, zonder de nadelen van houten kozijnen mee te nemen! Heb je een modern huis? Dan kun je ook gaan voor de aluminium raamkozijnen. 

Maak het plaatje af met deurkozijnen

Om het plaatje volledig af te maken, kun je ook je deuren in een nieuw hoesje steken door nieuwe deurkozijnen te laten plaatsen. Deze beschermen je woning tegen inbraak en zijn het welkomstplaatje voor gasten. Deurkozijnen zijn in dezelfde materialen te verkrijgen als raamkozijnen. Door alles in hetzelfde materiaal te laten plaatsen, maak je één geheel van je woning. Het laten plaatsen van nieuwe kozijnen is een investering die jaren mee gaat. Om problemen te voorkomen kun je deze het beste laten plaatsen door een vakman. Heb je interesse gekregen in de verschillende mogelijkheden? Neem dan een kijkje op www.kozijnen-tips.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *