Hippie, bohemian en erg Ibiza

De zon komt weer stilletjes uit haar winterslaap, de terrassen lopen weer lekker vol en de winkelrekken worden aangevuld met de nieuwste zomercollectie. Eindelijk, de zomer is terug van weggeweest. Of je nu een tripje hebt geboekt naar het idyllische Ibiza of je gewoon graag een bohemian outfit wil voor de zwoele Nederlandse zomernachten, we got you! Met onderstaande tips en tricks transformeer jij jezelf in geen tijd tot een echte Catalaan.

Bohemian, que?

De Ibiza style, of ook wel Bohemian style kan je enerzijds herkennen aan het gebruik van felle kleuren, levendige prints en opvallende accessoires. Anderzijds worden deze drukke en kleurrijke elementen gecombineerd met kleding en accessoires die geïnspireerd zijn op al het natuurlijke wat het eiland te bieden heeft. Denk hierbij maar aan alle veren, parels, schelpen en aardetinten die je terug ziet komen.

Daarnaast is de kledij vaak luchtig en zwierderig, aangezien het wel eens heet kan worden op het Spaanse eiland. Een maxi dress, een top met uitlopende mouwen of een flared broek zijn hier ideale voorbeelden van. Een uitzondering op deze luchtige stofjes zijn de geborduurde of gehaakte kledingstukken die ook erg typerend zijn voor de Ibiza look.

Overdag dragen de eilandbewoners lange, luchtige strandkledij die hun beschermd van de brandende zon die boven het eiland schittert, maar ’s avonds worden sandalen ingeruild voor een stel hakken. Als je Ibiza hoort, hoor je onvermijdelijk ook Ushuaïa of Pacha. Ook in het nachtleven geldt de regel van drukke, kleurrijke patronen.

Deze typische Ibiza of Bohemian style hebben we te danken aan de hippiecultuur die ontstond in de jaren ’70 toen Franco nog dicteerde over Spanje. Een grote groep mensen, later ‘de hippies’ were not having it en kozen voor het vrije leven op Ibiza, weg van het kapitalisme. Hele dagen feesten, zingen, dansen en kunst maken op het strand, zonder een hypotheek of andere verantwoordelijkheden. Klinkt niet slecht, toch? Ondanks dat deze hippies zich inmiddels geïntegreerd hebben in onze maatschappij, zijn we ze toch dankbaar voor de vibe die we nog steeds kunnen zien en voelen als we aan Ibiza denken.

Ibiza fashion in jouw kleerkast

Zoals we al eerder zeiden, bestaat de Ibiza style uit een combinatie van felle, zomerse elementen en natuurlijke tinten en materialen. Je hebt vast al wel enkele stukken in je kast liggen die je kan gebruiken om een bohemian look mee samen te stellen. Zo kan je bijvoorbeeld een basis maken van een witte of beige jurk, in combinatie met een gehaakte cardigan. Kies voor statement oorbellen en ga vooral voor veel accessoires zoals kettingen, ringen, armbanden en enkelbandjes. ‘Less is more’ is geen regel als het om Ibiza style gaat. Maak je outfit af met een rieten zonnehoed of een hoofdsjaaltje met een print. Qua schoenen zit je altijd goed met gladiatorsandalen of cowboyboots.

Inspiratie

Het is misschien allemaal makkelijker gezegd dan gedaan, maar onthoud vooral dat het allemaal wel een beetje bold en opvallend mag zijn, net zoals de oorspronkelijk hippies in de jaren ’70.

Heb je niet de juiste kledingstukken in jouw kast om een bohemian outfit samen te stellen? Neem dan zeker eens een kijkje bij Spiri Ibiza voor leuke boho sokken en accessoires.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *