Voordelen van ZZP’en – Carrière switch?

Werk je al een tijd op kantoor en zijn je werktijden de standaard 09:00 tot 17:00 uur? Misschien is het tijd voor iets anders en denk je aan een carrière switch. Als je genoeg ondernemerschap in je hebt zitten kun je heel je hart en zaligheid in je eigen bedrijf storten.

Voordelen van een vaste baan

Veel mensen die voor een baas werken beseffen eigenlijk niet meer hoeveel voordelen het heeft. Pas als je een eigen onderneming gaat beginnen besef je pas dat je het helemaal zo slecht nog niet had. Je ontvangt veilig een standaard bedrijf per maand, je krijgt vakantie dagen en één keer per jaar vakantiegeld (wat technisch gezien eigenlijk je eigen geld al was). Natuurlijk vraagt een baas daar wel je inspanning voor tussen 09:00 en 17:00 uur, maar als jij vertrekt ga je lekker verder met je eigen leven en geen stress meer om de volgende klant binnen te halen.

Natuurlijk kun je ook ontzettend trots zijn op het werk wat je levert. Werken in een middel tot groot bedrijf bied ook genoeg middelen en mogelijkheden die jij als ZZP’er in je eigen bedrijf nooit zou kunnen krijgen. Voordelen zoals een complete ondersteunde afdeling met ICT, marketing, HR en administratie experts. Zij zorgen ervoor dat jij je experise kunt uitvoeren en daar niet druk over hoeft te maken. Als ZZP’er moet je dit allemaal zelf regelen.

Nadelen van een vaste baan

Maar er zijn natuurlijk ook nadelen aan een vaste baan. Je werkgever heeft niet altijd de mogelijkheden om je door te laten groeien, dit betekend een salaris wat op een gegeven moment niet meer hoger wordt. Ook zou het kunnen dat je in jouw huidige functie niet eens voldoende verdiend om alle rekeningen te kunnen betalen en leuke dingen met het gezin te blijven doen. Laatst staan luxe producten zoals, sieraden, kleding en een nieuwe auto.

Ook geeft een werkgever niet altijd de zekerheid van een baan. Zeker met de crisis die we gehad hebben, zagen veel mensen met een vaste baan toch dat ze ontslagen werden. Je werkgever kan failliet gaan of er komt een jongere collega die het werk veel beter kan uitvoeren. Werkgevers kunnen nooit de garantie geven dat jij morgen echt nog dezelfde baan hebt.

En dan hoeven we het eigenlijk niet eens te hebben over de vakantiedagen. Wil jij en je collega dezelfde weken zomervakantie, dan wordt het lootjes trekken. Trek je aan het kortste eind, dan heb je pech en ben jij aan het werk. Werk je voor jezelf, dan mag je dit helemaal zelf bepalen!

Voordelen van thuis ZZP’en

Met dit alles in gedachten zijn veel mensen, waaronder uzelf, op zoek naar werk dat ze vanuit huis kunnen doen. Wanneer u de voordelen van thuiswerken bekijkt, zijn ze toch eigenlijk een stuk beter dan voor een baas werken!

  • Thuiswerken zorgt ervoor dat je meer tijd met je kinderen kan doorbrengen. Kosten voor het kinderdagverblijf nemen dan af.
  • Je hebt geen woon- werkverkeer meer, dus dit scheelt op een werkdag veel tijd. Deze tijd kun je doorbrengen met je gezin, of besteden aan meer klantvragen en dus meer geld verdienen.
  • Onbegrensd verdien model. Heb jij maar zin om 4 uur per dag te werken omdat je daar van kunt rondkomen, dan is het natuurlijk helemaal goed. Wil jij 12 uur per dag werken om luxe te kunnen leven, dan is dit ook helemaal je eigen keuze.
  • Geen dure auto nodig, mooie kleding en uniformen om op kantoor te verschijnen. Reiskosten nemen af.
  • Gevoel van vrijheid, omdat je zelf je uren/dagen inplant.

Conclusie

Thuiswerken heeft dus tal van voordelen. Voordat je echter overweegt om je normale carrière te stoppen, moet je nadenken over alle gevolgen. Is je thuisbedrijf in staat om het gezin te onderhouden en tegelijkertijd aan uw verwachtingen te voldoen? Alles is van nu aan jou! Het zou het beste zijn als u de voordelen van thuiswerken afweegt tegen uw huidige kantoorbaan. Hoewel thuiswerken nuttig kan zijn, is het niet voor iedereen. Jij moet beslissen hoeveel tijd en moeite je aan uw eigen bedrijf wilt besteden en je moet eigen doelen bepalen en bereiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *