Zwarte deurklinken zijn mateloos populair

Zwarte deurklinken zijn de laatste jaren enorm aan populariteit toegenomen. Je vindt ze op zowel binnen- als buitendeuren. Met zwarte deurklinken heb je eigenlijk net zoveel mogelijkheden als met standaard deurklinken. Je hebt verschillende stijlen, materialen en afmetingen waarin je jouw ideale zwarte deurklink kunt uitkiezen. Door deze verscheidenheid past een zwarte deurkruk bij veel interieurstijlen, waar het net dat beetje extra luxe en elegantie geeft. Wil je weten wat de mogelijkheden voor zwarte deurklinken zijn bij jouw woning? Neem dan contact op met de experts van De Oude Deurklink.

Waarom zijn zwarte deurklinken zo populair?

Het mooie van de kleur zwart is dat het overal bij past. Mensen associëren het veelal met moderne en industriële interieurs, maar zwarte deurklinken kunnen ook prima tot hun recht komen in andere interieurs. Wanneer je zwart deurbeslag op een lichte kleur deur verwerkt, dan ziet dat er prachtig uit. Tevens zie je door de donkere uitstraling niet snel vuil op je klinken. Vlekken vallen praktisch weg, waardoor je jouw deurklink ook niet veel hoeft te onderhouden. 

Zwarte deurklinken in een modern interieur

In een modern en strak interieur geldt de regel van het minimalisme: veelal meubels van leer, strakke inrichting en weinig tot geen woonaccessoires. Een mat zwarte deurgreep zou dit minimalistische karakter ook nog versterken. Het geeft je moderne woning luxe en kwaliteit. Zo springt jouw deur eruit. Andere nieuwbouw woningen maken alleen maar gebruik van de standaard aluminium deurkrukken en daarom valt jouw zwarte deurbeslag ontzettend op. Wel is het raadzaam erop te letten hoe je zwarte deurklink gemaakt is. Binnen een modern interieur is het vooral mooi, wanneer je deurklink gepolijst is en van het materiaal RVS of zwart acryl. 

Zwarte deurklinken in een landelijke of klassieke stijl?

Wanneer je een interieur hebt in de landelijk stijl waar natuurlijke materialen zoals steen en hout veelal terugkomen, dan weet je dat de kleur zwart hier prima mee samenvalt. Het geeft net dat tikkeltje meer aan elegantie in je interieur. Mat zwart komt hier kortom goed tot zijn recht. Wel is het raadzaam om bij deze interieurstijlen te kiezen voor deurbeslag in klassieke vormen. 

Zwarte deurkrukken in vintage en retro stijlen

Een woning uit de jaren dertig of een woning met een vintage interieur kenmerkt zich door het veelvuldige gebruik van materialen als steen en hout. Tevens worden andere natuurproducten gebruikt, waarbij de kleuren groen bruin overheersen. De zwarte deurklink sluit beter op deze kleuren aan dan de traditionele zilvergrijze deurklink. Om je deurklink te laten aansluiten op de rest van je interieur gebruik je materialen als nikkel en ebbenhout. Zo creëer je ook met een zwarte deurklink een deurbeslag dat perfect aansluit bij een vintage interieur.

Kosten zwarte deurklinken

Wat je zwarte deurklinken zullen gaan kosten, is afhankelijk van je eigen keuzes. De prijs wordt immers bepaald door de hoeveelheid deurklinken, die je nodig hebt, het materiaal hiervan, de afmetingen en dergelijke. Tevens kun je kiezen om de klinken in sets te kopen of allemaal losse onderdelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *