Van de zomer heerlijk genieten in de tuin

Als het mooi weer begint te worden mogen tuinmeubels uiteraard niet missen in de tuin. De mogelijkheid ergens te zitten maakt een plekje al veel beter. In de zomer is ook goed om erover na te denken waar de meubels kunnen staan in verband met de hoeveelheid zon die je wilt en op welk moment van de dag je liever in de schaduw zit. Soms zal je hiervoor een parasol nodig hebben, maar met het tactisch plaatsen van de meubels kom je ook al erg ver. Wat betreft de kwaliteit van het zitten, misschien is voor jouw tuin een eenvoudig houten bankje al voldoende om lekker van de zon te kunnen genieten. Het kan ook het geval zijn dat je op zoek bent naar een luxe lounge set.

Genieten op een loungeset in de tuin

De loungeset is een comfortabele zithoek speciaal voor in de tuin. Dat deze ontzettend weersbestendig is, is fijn. Fijner is dat je er heerlijk kunt zitten en dat wanneer je er voor kiest tijd buiten door te brengen je geen comfort hoeft in te leveren ten opzichte van de zetels in het huis. De loungeset kan voor sommige een drijfveer zijn meer tijd buiten door te brengen. Dat is natuurlijk goed want buitenlucht is goed voor een mens en bovendien ook voor het contact met de buurt of omgeving. Lounge sets zijn een flinke investering. Deze prijs staat echter in geen verband met de kosten van een comfortabele bank binnenshuis. De hoeveelheid tijd die gespendeerd zal gaan worden buiten zal ook een hoop goedmaken.

Optimaal een loungeset gebruiken

De zithoek buiten is leuk, maar buiten zitten in de zomer wordt beter met de volgende elementen. De aanschaf van een parasol die de hele bank van schaduw kan voorzien is er zo een. Midden op de dag in de zon zitten is niet fijn, dus een beetje schaduw erbij kan geen kwaad. Een salontafel in het midden maakt het geheel verder af. Lounge sets komen vaak met vierkante voetsteun in het midden maar een salontafel kan hiervoor ook dienen en bovendien kunnen er glazen op staan eveneens als alle andere spullen die je gebruikt en af en toe ook even weg wilt kunnen leggen. Voor de frissere avonden is een kacheltje of vuurkorf ook een aanrader. Blijven zitten tot na zonsondergang is een prima plan maar het moet natuurlijk wel aangenaam blijven.

De ideale loungeset

We hebben allemaal een persoonlijke smaak als het aankomt op zitten. Comfortabele kussens uitzoeken is belangrijk en we zouden allemaal bij een ander soort uitkomen mochten we zelf kiezen. Daarom is het beter je hier niet over te laten adviseren door anderen en dan blind voor die optie te gaan. Het is verstandiger zelf eerst een groot aantal potentiële kussens uit te testen en vervolgens  dan daarvan de beste te nemen. Hoe beter de set zit des te vaker zal er gebruik van gemaakt worden. Bij mensen die een comfortabele lounge set hebben wordt bijvoorbeeld vaker gebarbecued en vaker voor gekozen lekker een drankje buiten te doen. Investeren in het zitgebied in de tuin maakt dat de zomer zich nog meer onderscheid van de andere jaargetijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *