De 3 manieren om een t-shirt te bedrukken

Tegenwoordig is het bedrukken van een t-shirt en andere soorten kledingstukken erg populair. We zien dat steeds meer mensen op zoek gaan naar de diverse manieren om een t-shirt te voorzien van een unieke vormgeving. In dit artikel nemen we de drie bekendste manieren met je door. 

Full colour bedrukking van kleding

Wil je gemakkelijk en snel aan de slag gaan met het bedrukken van T-shirts, dan is een full-colour druk een handige manier om dit te doen. Hiervoor wordt het ontwerp met een inkjetprinter op speciaal papier gedrukt. In de volgende stap wordt het ontwerp met hitte op het T-shirt aangebracht. Deze vorm van bedrukking is massief en voelbaar, wat ervoor zorgt dat het ontwerp er meer uitspringt. 

Deze vorm van bedrukken is echter minder slijtvast dan andere afdrukopties en is daarom iets minder populair. Het voordeel van full color printing is dat het een digitale methode is waarbij alle inktkleuren in het ontwerp tegelijkertijd worden afgedrukt. Dit zorgt niet alleen voor een volledige kleuraanpassing, maar ook een breder scala aan mogelijkheden voor het mengen van kleuren. 

Kleding bedrukken met zeefdruk

Wanneer je van plan bent om overhemden te laten bedrukken, dan is zeefdruk de meest populaire manier om dit te doen. Bij deze methode wordt het beeld per kleur belicht in een zeef en vervolgens op het kledingstuk gespannen. De inkt wordt vervolgens aangebracht volgens een procédé dat ook wel zeedruk wordt genoemd. Deze vorm van bedrukking zorgt voor een zeer gladde print en staat erom bekend om een hoge kwaliteit van de opdruk achter te laten. Bovendien zullen de kleuren levendiger zijn in vergelijking full colour bedrukking en gaat de vormgeving veel langer mee. 

Wil jij een unieke hoodie ontwerpen om zelf je mode te bepalen of heb je een speciale gelegenheid op de planning staan? Kijk dan op www.omnishirt.nl/hoodie-bedrukken.html voor meer informatie. 

Kleding borduren

Een andere mogelijkheid voor het vormgeven van je eigen kleding, is door het ontwerp te borduren! Dit geeft een extra luxe feel en past perfect wanneer je ervoor kiest om bijvoorbeeld het logo op de borst of de rug te laten borduren. In dit geval wordt het ontwerp getransformeerd in een patroon dat op de kleding kan worden geborduurd. Vanzelfsprekend is er hier iets minder detail mogelijk, hoewel deze methode bijzonder geschikt is voor logo’s en namen. Deze methode wordt door de meeste mensen gekozen wanneer een chique uitstraling gewenst is.

Er zijn verschillende leveranciers op het internet die de bovengenoemde methoden voor het bedrukken van kleding aanbieden. Op Omnishirt.nl kun je gemakkelijk aan de slag gaan met het ontwerpen van een breed scala aan kledingstukken. Met behulp van de online editor kun je geheel zelf een ontwerp vormgeven en eigen foto’s en stijlen toevoegen. Perfect voor gepersonaliseerde geschenken! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *