Een complete tuin make-over voor de zomer

We willen allemaal wel een mooie achtertuin hebben. Een plek met veel groen, mooie plekjes om te zitten en eventueel een vijvertje. Wanneer het zomer begint te worden komt dit vaker op de agenda te staan. Vaak denken we hier dan ook tijd voor te krijgen gedurende de zomermaanden, maar wat een lange zomer vol vrije tijd lijkt blijkt meestal toch een drukke periode te zijn waarin we liever andere zaken aanpakken dan de verbouwing van de tuin. Misschien is het dan goed is te denken aan het inschakelen van een hovenier. Deze vakman de tuin onder handen laten nemen kan er voor zorgen dat het die schitterende plek wordt waarvan je niet durft te dromen.

Waarbij zou een hovenier kunnen helpen

Het terug laten komen van groen in de achtertuin geeft deze meteen een compleet andere look. Misschien is de realiteit wel dat alles vol betegeld is of er is wel sprake van een aantal planten maar deze beginnen een beetje verwilderd te raken. De hovenier kan hierbij helpen. Deze kan een goede aanbeveling doen over welke planten zouden passen en in welke hoeveelheid. Dit altijd in overleg met de klant omdat deze altijd wel goed weet wat hij/zij wilt, desnoods na een paar goede suggesties. Daarna zal de hovenier aan de slag gaan om dit geschetste plaatje te verwezenlijken. Dit zonder dat je je er druk om hoeft te maken, laat staan een vinger voor hoeft uit te steken.

Het proces

De hovenier die is ingehuurd voor de tuinaanleg zal ervoor zorgen dat de tuin zo snel mogelijk begroeid wordt met de mooiste planten en struiken. Het is een geduld kwestie als het aankomt op het wachten tot de begroeiing naar wens is. Mocht het voornemen zijn om de tuin af te hebben in de zomer, dan is op tijd de hovenier inschakelen verstandig. In een paar maanden kan er al een boel veranderen, toch is het sterk afhankelijk van de keuze aan planten. Bepaalde grote bomen en struiken zullen jarenlang aandacht nodig hebben van de hovenier. Met een hovenier ga je in zee voor een langere periode. Het is belangrijk dat de tuin in een schitterende staat blijft verkeren. De hovenier kan natuurlijk om advies gevraagd worden over wat er mogelijk is om zelf aan onderhoud te doen, mocht hier interesse voor zijn. Tuinieren als hobby oppakken wordt opeens wel heel makkelijk.

Een schitterende plek rondom het huis

De tuin een make-over geven zorgt voor een hele andere look die er ook uit zal springen in contrast met de huizen van de buren. Niemand wil de meest verwilderde tuin van de straat hebben of de saaiste. Tuinen redden zonder hulp van wat groen is niet te doen. Iedere mooie tuin die we ons inbeelden heeft wel een paar planten en vaak zelfs een heleboel mooie planten en bomen. Struiken hebben ook het voordeel dat ze geluid tegen houden tot op zekere hoogte, neem daarbij dat ze het zicht beperken, dat maakt ze ideaal om een stil plekje te kunnen maken. Naast opknappen ook een hele nieuwe look willen geven aan een tuin dan is begroeiing dus ideaal voor jouw en misschien de diensten van de hovenier ook wel als je niet over groene vingers beschikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *