Hoe vind je de juiste pannen voor jouw keuken?

Om goed in een keuken te kunnen koken heb je natuurlijk de juiste pannen nodig. Nu klinkt dit makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn namelijk anno 2021 verschillende manieren om te koken. Denk hierbij aan het koken op gas, elektriciteit of bijvoorbeeld het koken op inductie. Voor de verschillende manieren van koken kun je in dit geval verschillende soorten pannen nodig hebben. Wil je weten welk soort pannen jij het beste kunt gebruiken? Lees dan snel verder! In deze blog vertellen we je hier namelijk meer over.

Verschillende manieren van koken

In het verleden werd er name op gas gekookt, maar door de jaren heen zijn er tal van manieren van koken bijgekomen. Dit is met name het geval omdat het koken op gas natuurlijk niet heel milieuvriendelijk is. De nieuwere manieren van koken zijn een stuk minder impactvol op het milieu. Doordat steeds meer mensen het milieu ook belangrijk vinden zie je  deze groenere manieren van koken dan ook steeds vaker in de Nederlandse keukens. Over het algemeen kun je voor het koken op gas en het koken op een elektrische plaat alle soorten en maten pannen wel gebruiken. De warmte wordt opgewekt in via de warmtebron doorgegeven aan de pan die op de warmtebron staat. Het is met name als het gaat om het koken op inductie dat je dient op te letten welke pan je gebruikt. De pan dient namelijk volledig plat aan de onderkant te zijn. De spoel in de inductieplaat is anders niet in staat om de pan te verwarmen. Je merkt dit dan ook al snel als je een inductieplaat thuis hebt. Wanneer jouw pan bijvoorbeeld één deukje in de onderkant heeft en hierdoor niet recht op de plaat kan staan wordt de gehele pan totaal niet warm. De pan blijft gewoon op kamertemperatuur en de inductieplaat zal vanzelf uit gaan. 

Verschillende materialen van de pannen

Pannen kunnen gemaakt worden van tal van materialen. Denk hierbij aan roestvrijstaal, gietijzer, keramiek, aluminium, glas, messing, koper et cetera. Deze materialen hebben ten opzichte van elkaar allen zo hun voor-en nadelen. Zo is het ene materiaal meer geschikt om vlees in klaar te maken en het andere weer meer geschikt om groenten in te maken. Hierin geldt wederom dat als je op gas of op een elektrische plaat kookt je je geen zorgen hoeft te maken om het materiaal van de pan. De warmtebron is namelijk in staat om al deze soorten pannen op te warmen. Wanneer je op inductie kookt dien je hier echter meer rekening mee te houden. Doordat de warmte wordt doorgeven via magnetische velden dient het materiaal van de pan dit ook toe te staan. Je kunt in het geval van inductie dus alleen gebruik maken van roestvrijstalen, gietijzeren, aluminium en keramische kook-en koekenpannen. Nu hoef je je overigens absoluut geen zorgen te maken dat je opties beperkt worden door het feit dat je keramisch kookt. Met deze vier materialen van de pannen moet over het algemeen alles wel klaargemaakt kunnen worden.

Bekijk onze andere artikelen

Welke grassoort is geschikt voor jouw tuin

Er zou meer graszaad verkocht moeten worden dan tegels. Veel achtertuinen hebben een groot stenen [...]

Wat heb je allemaal nodig voor je hond

De viervoeter die bij je in huis woont gaat gepaard met een aantal spulletjes die [...]

Van de zomer heerlijk genieten in de tuin

Als het mooi weer begint te worden mogen tuinmeubels uiteraard niet missen in de tuin. [...]

Optimaal relaxen in de woonkamer

Af en toe even ontspannen zonder dat er iemand naast je tegen je aangedrukt zit [...]

Op zoek naar een nieuwe bank?

Het aanschaffen van een nieuwe bank is een lang proces, voor sommige dan. Het proces [...]

Op vakantie naar Curaçao

Wanneer je op vakantie gaat naar Curaçao zijn er meerdere dingen om van te voren [...]

Nog geen plannen deze zomervakantie?

Wanneer je in de zomervakantie iets wilt gaan doen met een grotere groep is een [...]

Het perfecte cadeau voor hem

De een is beter in het uitkiezen van cadeaus dan de ander. Zelfs wanneer je [...]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

code