Wat is het voordeel van vastgoedbeheer?

Een vastgoedbeheerder kan je veel diensten bieden. Je hoeft dan niet meer met het beheer van jouw eigendommen bezig te houden, maar je zou dan vooral kunnen genieten van de dingen waar je je graag mee bezig houdt.

Als je een vastgoedbeheerder inschakelt, ben je verzekerd van een correcte en betrouwbare verhuur.

Als je een vastgoedbeheerder inschakelt, bent je verzekerd van een correcte en betrouwbare verhuur. Het is natuurlijk erg rendabel om je huis te kunnen verhuren, maar daarbij komt ook veel werk en zorg bij kijken. 

Een betrouwbare en complete vastgoedbeheer ontzorgt je volledig. In het financieel beheer, technisch als commercieel beheer. Vooral het administratief beheer vraagt veel tijd om altijd op orde te hebben. Daarnaast is het voor de huurder belangrijk om altijd goed in contact te kunnen blijven met de verhuurder, in geval van verschillende calamiteiten. 

Deze stap geeft je de tijd om een degelijke zoektocht te starten naar een betrouwbare huurder.

Vastgoedbeheer heeft als voordeel dat je als eigenaar de tijd krijgt om een degelijke zoektocht te starten naar een betrouwbare huurder. Je kunt erop vertrouwen dat deze partij er alles aan doet om je woning in goede staat te houden, zodat je je niet druk hoeft te maken over reparaties en onderhoudskosten. Deze partij neemt de verantwoordelijkheid voor schoonmaak en kleine verbouwingen op zich. Je betaalt een vast bedrag per maand en je hebt geen last van btw-aftrek van belangrijke onderhoudskosten zoals afvoerinstallaties of dakbedekking.

Door het huurcontract met vastgoedbeheer af te sluiten, bespaart je veel tijd en energie die anders besteed moet worden aan het samenstellen van geldige documenten, reacties en vragen van potentiële huurders. In plaats daarvan bent je in staat om gewoon te profiteren het rendement en kan je meer genieten van je vrije tijd.

De meeste vastgoedbeheerders bieden ook diensten aan rond klachten, onderhoud of renovatie van de woningen in hun portefeuille.

Het werkgebied van vastgoedbeheerders is breed. Het betekent niet alleen het huren van woningen, maar ook het beheer van vastgoed, de onderhouds- en renovatiewerkzaamheden daarvan, de afhandeling van klachten en het voorzien in allerlei diensten die van belang zijn voor de huurders.

Wanneer je kiest om te verhuizen naar een nieuwe woning, dan kan je je woning door een vastgoedbeheerder laten verhuren. Dit kan bijvoorbeeld verschillende voordelen opleveren:

  • Eén aanspreekpunt: Een vastgoedbeheerder huurt jouw woning en is verantwoordelijk voor alle aspecten rondom deze verhuur;
  • Servicegericht: jouw woning wordt door een team gewaardeerd waarbij servicegerichtheid hoog in het vaandel staat;
  • Betrouwbaarheid: je bent er zeker van dat als er onverhoopt iets mis gaat met je je woning, hierop zal worden geanticipeerd door middel van preventief onderhoud;

Veel vastgoedbeheerders bieden niet alleen hun diensten aan voor het beheer van jouw woning, maar ook voor het beheer van commercieel vastgoed.

Vastgoedbeheer is een breed begrip. Het omvat tal van diensten, waarvan het beheer van jouw woning misschien wel de meest voorkomende is. Maar er zijn nog veel meer voorbeelden:

  • Het beheren van een bedrijfsgebouw zoals een kantoorpand of winkelcentrum;
  • Het verhuren, verkoop en onderhoud van appartementencomplexen;
  • Het verzekeren van uw pand;

Ook eigendomsbeheerders kunnen bijvoorbeeld terecht met hun opdrachtgevers om te praten over de financiële gevolgen van (noodzakelijke) verbouwingen en renovaties in panden die ze bezitten of waarin ze geïnteresseerd zijn.

Een team dat zich inzet voor het beheer van vastgoed kan je heel wat voordelen opleveren.

Vastgoedbeheer is een professionele dienstverlening die je als huurder kunt inschakelen. Het team dat zich inzet voor het beheer van vastgoed kan je heel wat voordelen opleveren. Een voorbeeld is dat er gekeken wordt naar de samenhang tussen energiebesparing en financiële besparing van jouw pand. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van slimme meters, waarbij de meterstanden dagelijks worden geïnventariseerd en ingezoomd op specifieke periode of data (zoals een jaar). Ook doet men bijvoorbeeld onderzoek naar de haalbaarheid om een dergelijk systeem te implementeren naast meer traditionele manieren om energie te besparen zoals isolatie en luchtwarmte opslag.

Conclusie

Er zijn veel voordelen verbonden aan het inschakelen van een vastgoedbeheerder. Zo kan je je richten op andere zaken in het leven, want er wordt voor je gewerkt aan de verhuur in je woning of bedrijfspand. Wat is het beste koopcontract? Als je besluit om een vastgoedbeheerder te inschakelen, dan weet je dat het beheer van alle details en problemen rondom verhuur goed geregeld is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *