Welke grassoort is geschikt voor jouw tuin

Er zou meer graszaad verkocht moeten worden dan tegels. Veel achtertuinen hebben een groot stenen paviljoen en een mooi gazon is in geen velden of wegen te bekennen. Dit is zonde want een mooi gemaaid stukje gras staat  rondom ieder huis. Het geeft een natuurlijke welonderhouden  uitstraling aan een tuin, iedereen die het te zien krijgt zal een indruk krijgen van de eigenaar dat dit een persoon betreft die niet vies is om een stuk gras te onderhouden en hier de middelen voor vrij te maken. Gras vormt een goed oppervlak om op te recreëren en om kinderen op te laten spelen, daarnaast helpt het ook de afwatering wanneer het stuk grond een flinke regenbui te verduren krijgt. Die buien komen meer en meer voor en niemand wilt dat de straat voor zijn huis de hele dag onder water staat, wat ontzettend veel hinder geeft wanneer iemand de woning probeert te verlaten.

Graszaad gebruiken

Wie gras wilt zal graszaad moeten gebruiken. Belangrijk is om de juiste hoeveelheid te gebruiken voor een goede bedekking van het perceel. Gras laten groeien kost niet veel tijd, binnen een korte periode zal de tuin al zijn veranderd van de kale ondergrond naar een groene mat. Dan kan ook het onderhoud beginnen. Vergeet niet hiervoor iedere week een moment in te plannen. Het is belangrijk de tuin  niet te laten verwilderen.  Gras groeit snel en daarom is veel onderhoud nodig. Misschien is het niet zo erg voor de meeste als het gras wat langer wordt, tot aan de enkels ongeveer. Niemand echter wilt gras van een halve meter hoog.

Kunstmatige aanpak

Kunstgras is de onderhoudsvrije variant als het aankomt op gras. De zorg dat het er verwilderd uit komt te zien is er niet, Wel is het altijd duidelijk te zien als er gekozen is voor kunstgras. Wanneer de wens is om echt gras te hebben of dit zo te laten lijken kan kunstgras beter vermeden worden. Komt het aan op een gezin met kinderen die vaak op het gras spelen dan is kunstgras nemen wellicht wel een goed idee. Een druk gezin neemt vaak dan ook de mogelijkheid weg om veel aandacht te besteden aan onderhoud verrichten in de tuin.

Andere eigenschappen van kunstgras

Kunstgras heeft de eigenschap warm te worden in de zon. Op een mooie dag hiervan gebruik maken als het veldje niet in de schaduw ligt kan soms lastig zijn vanwege de broeierigheid. Dit is bij natuurgras  tegenovergesteld, dat zal minder heet zijn dan de tegels ernaast.  Kunstgras staat ook nog is bekend om de rubberen korrels  die tussen de sprieten liggen. Als er een kunstmatig gazonnetje komt is het beter alvast rekening te houden dat deze overal terug te vinden zijn in huis en in de tuin. De rubberen korrels kunnen vervangen worden door zand. Zand zal minder fijn aanvoelen voor kinderen die erop spelen, maar dan liggen er niet overal rubberen korrels.

Gras mag niet ontbreken

Natuurgras is meer in trek onder de oudere generatie waar jongere mensen wellicht voor kunstgras kiezen. Hoewel deze scheiding minder wordt met de jaren en kunstgras bij iedereen meer gewild wordt. Wel staat vast dat in een aangename achtertuin een stukje groen niet mag ontbreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *