Zelf een bierdopjes tafel maken

Als geoefend bierdrinken maak ik regelmatig flesje bier open met de meest unieke kroonkruk opdrukken. Brouwerijen hebben zeer mooie en creatieve opdrukken op hun kroonkurken.

Zou je het niet ontzettend leuk vinden om een tafel te maken met daarop de bierdopjes van jouw favorieten brouwerij in een mooie vorm. Zo’n tafel staat toch ontzettend stoer in je eigen bar of mancave.

Wij zochten voor je uit hoe je zelf zo’n tafel kunt maken en wat je er allemaal voor nodig hebt. Lees dit blog en vergeet niet om jouw resultaat te delen. Zou erg leuk zijn om te lezen en zien hoe jouw ervaring was.

Benodigdheden bierdop tafel maken

Voor je kunt beginnen met het maken van de tafel is het nodig om wat materialen te kopen. Als je deze materialen heb gekocht, kun je echt gaan beginnen met het bouwen van je tafel:

 • Een tafel naar keuze. Je kunt een hangtafel gebruiken, maar een goedkope Ikea tafel is ook prima.
 • Een voorraad kroonkurken. Om een mooi ontwerp te maken, raad ik aan zeker 200 tot 300 kroonkurken te verzamelen.
 • Rollerhouder
 • Verfbakjes
 • Platte kwasten
 • Weegschaal
 • Mengbekers
 • Mengspatels
 • Schuurpapier (korrel 180)
 • Aceton
 • Epoxy

Stappen om zelf een bierdopjes tafel te maken

Heb je alle materialen verzameld, dan kun je door het volgen van deze stappen zelf een uniek bierdopjes tafel maken:

1. Tafel voorbereiden

Bekijk goed welk type blad dat je gebruikt. Je gaat eindelijk werken Epoxy en dit spul kan op elk type hout. Vind het blad van je tafel nog niet mooi genoeg, dan kun je ervoor kiezen deze bij te vijlen of zagen naar de juiste vorm.

2. Primeren van het blad

We gaan een eerste laag aanbrengen op het blad. Door te primeren voorkom je dat de 2de laag luchtbellen gaat krijgen en het hecht extra goed aan.

3. omlijsting maken

Deze stap zal de lastigste klus zijn, zeker als je een unieke vorm tafel hebt. Je gaat nu namelijk een omlijsting maken om te tafel, zodat je de Epoxy kan gieten zonder dat het wegloopt. Deze stap bepaald ook de dikte die je de Epoxy wilt geven.

4. Lijm laag aanbrengen

Voor je de kroonkurken op de tafel legt, ga je eerst nog de eerste laag Epoxy schuren. Je wilt namelijk de kroonkurken goed vastplakken op de tafel voor je de Epoxy er volledig overheen giet.

5. Bierdopjes plaatsen

Yes, eindelijk het mooiste moment. Al die maanden sparen worden eindelijk beloond. Je mag een mooi ontwerp maken van jouw verzamelde bierdopjes en deze in een mooi vorm op je tafelblad leggen. Hier is het aan jouw creativiteit om er iets moois van te maken.

6. Epoxy ingieten

Om het geheel af te ronden laat je de Epoxy in je “mal” lopen tot de hoogte wat jij mooi vind. Weet dat een centimeter of 3 een leuk 3D effect kan geven.

Heb wel geduld bij deze stap, het kan 24 tot 48 uren duren voor Epoxy is uitgehard.

Resultaat

Heb je alle stappen doorlopen, dan heb jij nu je eigen bierdopjes tafel. Iedereen zal jaloers zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *