7 geheimen om een succesvolle reisblogger te worden

Wie wilt er niet de leukste baan van de wereld? Juist wordt wereldreiziger blogger! Wij geven je 7 tips over hoe je dit zou kunnen bereiken. Er leuk om te volgen, maar vooral leuk om te lezen en te dromen over hoe je leven er dan uit zou komen te doen

1. Lees veel reisboeken

Ik ben nog steeds verbaasd hoe veel influencers en blogeigenaren hun informatie verkrijgen. Nog steeds gaan ze door vals bewerende advertenties op reis en maken daar hun blog over.

De beste informatie over reizen en lokale gewoonte en gebruiken zijn te vinden in boeken. Lees boeken, boeken en nog eens boeken als je een echte wereld reiziger wilt worden.

Je wilt tijdens het opdoen van informatie constant student zijn. Je moet continu leren! Zeker als je van deze hobby je beroept wilt maken

Bekijk wat professionals zeggen, ontdek zelf op het werkt en deel deze informatie op jouw blogsite. Als iemand heeft het ooit al heeft gedaan, waarom zou je dat dan zelf nog proberen? Bekijk de beste manier om het te doen. En doe het!

2. Blog anders dan de standaard reisblogger

Waar je waarschijnlijk ook over blogt, probeer het onderwerp aan te bieden op een manier die nog niet eerder is gedaan.

  • Als iedereen gesponsord materiaal deelt, doe het dan niet.
  • Als iedereen een bericht maakt, maak dan een videoclip.
  • Ben een humor blog als iedereen serieus is.
  • Als iedereen een eenmalige post doet, maak dan een verhaal met een reeks artikelen die ervoor zorgen dat mensen terugkeren voor meer.
  • Regelmatig innoveren, iets anders doen.

We doen het anders, dat maakt ons divers omdat we informatie in onze artikelen schrijven wat niemand anders doet. Wij maken van onze artikelen de beste overzichten op locaties. We hoopten dat je hier steeds weer terugkomt, omdat onze informatie de beste en leukste om te lezen is.

3. Koop voor jezelf een blogwebsite

Voor een langere periode heb ik voorkomen dat ik geld op deze website investeerde. Ik probeerde alles zo goedkoop mogelijk te regelen om kosten te sparen. Kosten maken was voor mij negatief.

Uiteindelijk kon ik er ook niet onderuit en heb ik toch een WordPress blogwebsite gestart om mijn reizen te delen.

Het hoeft nog steeds niet veel te kosten, maar het is wel overzichtelijker voor de lezers en voor mij zelf om regelmatig nieuwe content te plaatsen.

4. Ben een vriendelijke vlogger

Je bent influencers en mensen moeten je dus leuk gaan vinden om vaker terug naar je website te komen. Ben dus ook aardig voor je volgers. Stellen ze een vraag, dan antwoord je daar netjes op. Willen ze meer informatie over een reis, bereid dan je blog uit met de informatie die de lezers vragen.

5. Netwerk tijdens je reizen

In tip 1 hebben we je gezegd dat je de informatie voornamelijk uit boeken moet halen. Zeker, dit is belangrijk. Maar leer je tijdens je mooie reizen over de wereld andere avonturiers kennen, dan is het zeker een goed idee om ervaringen uit te wisselen. Jij kan jij mooiste verhalen delen en je reisgenoot kan die van hem delen.

Vaak leer je hier ook nog erg veel van omdat hij zojuist het meest recente wereldwonder heeft bekijken.

Zorg dat je tijdens deze gesprekken weer de aardige reisblogger bent, want wie weet kan je reisgenoot nog wat extra volgers voor je regelen!

6. Stop met het over jezelf te hebben

Natuurlijk is het leuk om af en toe iets over je zelf te vertellen tijdens het bloggen. Maar mensen die jouw blogs gaan lezen zijn helemaal niet geïnteresseerd in hoe jij je die dag voelde en dat de taxi chauffeur niet zo aardig was. Nee, ze willen lezen wat er te doen is, hoe mooi de natuur is, welke plekken je zeker niet mag missen.

Vergeet de essentie van je blog niet: “mensen informeren over de mooiste plekken op de wereld”.

7. Wees volhardend.

Rome is niet in één dag gebouwd en je blog zal zichzelf ook niet van de ene op de andere dag duizenden volgers hebben. Ook in het bloggen zul je moeten inkomen. Je zal later best terugkijken dat je verschrikkelijk slechte blogs hebt geschreven.

Geen probleem, je wordt er echt vanzelf beter in!

Rustig aan. Maak mooie avonturen en schrijf ze zoals jij zelf wilt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *