Mooiste oude steden van de wereld – Voeg toe aan uw bucketlist!

Wij hebben een passie voor mooiste oude steden waar oude gebouwen van honderden tot duizenden jaar staan! Wij hebben voor jou de oudste mooie steden onderzocht (helaas niet allemaal gezien). Deze zijn het zeker waard om toe te voegen aan de reis bucketlist.

8 van de mooiste oude steden

Wij hebben een overzicht gemaakt van de 8 mooiste oude steden van de wereld. Het enige wat jij nog maar hoeft te doen is een vliegticket boeken 😉

Tiwanaku – Bolivia

In de buurt van het Titicacameer in westelijk Bolivia staat de precolumbiaanse adobestad Tiwanaku. Gebouwd rond 500 na christus. Tegenwoordig lijkt de oude stad veel meer op een kunststuk dan op het de oude stad. Het is erg mooi om de oude tempels te ontdekken, bestaande uit de zandstenen piramide van Akapana – die bijna 20 meter hoog is.

Choquequirao – Peru

Hoog in de Andes is Choquequirao een stenen bergstad vergelijkbaar met Machu Picchu. Toch hebben voornamelijk archeologen er net 30% van opgegraven omdat de locatie zo afgelegen is. Er zijn zelden meer dan 30 bezoekers per dag (in tegenstelling tot 2.500 in Machu Picchu). Bereid je voor op een ritje met de kabelbaan om de stad te bezoeken. Dit betekent wel dat de stad niet heel lang niet veel bezocht zal worden, het toerisme gaat toenemen.

Pompeii – Italië

Pompeii, een stad geboren na een vulkaan uitbarsting. Er bestaat geen mooier natuurgeweld dan dat. Zeer mooie gebieden kun je vinden in de zuidstad van Italie, zoals: De ruïnes van Scavi di Pompei en Stabian Bath. Verder zijn er veel wijnproeverijen en wijnhuizen te vinden, zoals de Castina del Vesuvio aan de voet van de Vesuvius.

Cahokia – Illinois

Als het St. Louis-gebied niet de oudste van de plaatsen lijkt, denk dan twee keer na. Het monument bestaat uit een primitief “grondwerk” dat bijna 30 meter hoog is en een bevolking van meer dan 20.000 mensen vasthield.

Delphi Griekenland

De Griekse God Apollo zou op deze plek op de bergtop hebben gewoond. Stop bij de 4e eeuw voor V.C. Delphi Ruins (het is zeker de moeite waard om de top te bereiken) en de Delphi Archaeological Gallery, waar ruimtes banen vertonen die variëren van de Hellenistische duur tot de vijfde eeuw voor .C. (Bekijk zeker de bronzen wierookbranders en ook een 4e-eeuwse sculpturale kop uit de haven van Athena Pronaia).

Petra – Jordanië

Petra’s graven en heilige plaatsen werden gebeeldhouwd tot in de zalmkleurige zandsteen van dit vorige Nabatese koninkrijk rond 300 voor Christus. De Schatkist (Al-Khazneh) is misschien wel de meest motiverende plaatsen hier. Toch wilt u ook een bezichtiging maken van het zien van de Straat van Exterieurs en ook Colonnaded Road, met stoere kolommen gebouwd door Romeinen in 106 na Christus.

Angkor Wat – Cambodja

Zo mooi, zo onbegrepen. Om een plaatje van een zonsopgang te zien, ga bijna je vechten met een paar honderd andere toeristen. Het is altijd druk rond de gracht van Angkor Wat.

In de 12e eeuw namen de Khmer hun enorme begrip van het erkende universum en herschepte het in het klein.

Het resultaat was Angkor Wat, een uitgestrekte stad ontworpen om de sensatie met ijverig opgezet grachten en torens en muren bedekt met enorm grondige bas-reliëfs van Hindoese goddelijke wezens.

Bagan – Myanmar

Minder druk dan Angkor Wat en Machu Picchu, maar net zo magisch.

Lang verborgen voor het wereldwijde zicht van de militaire regering van Myanmar, keerden de schatten van Bagan terug in de schijnwerpers nadat politieke hervormingen het land begonnen te openen.

Hier laden meer dan 2.000 boeddhistische tempels een gewone langs de Irrawaddy-rivier, waardoor een luchtlandschap ontstaat. Het is veel minder druk dan de reisgroepen die Angkor Wat of Machu Picchu bezoeken.

Myanmar bevindt zich nog steeds na decennia van civiele strijd en wereldwijde isolatie. De bestaande situatie over de therapie van de Rohingya moslimminderheid in het land trekt bovendien internationale kritiek aan.

Niets van dit alles maakt deze 11e-eeuwse heilige plaats stad iets minder dan meer betoverend. Bevingen en Kublai Khan’s indringers verwoestten het koninkrijk dat hier regeerde, maar de vredige heilige plaatsen houden een spirituele lucht die onmogelijk te verwaarlozen is.

Conclusie oudste mooie steden

Er zijn zoveel mooie steden te bezoeken dat je echt zou moeten kiezen waar je voorkeur ligt. De ene plaatst is ook goedkoper om te bezoeken dan de andere. Dat zijn overwegingen die je zelf moet nemen, maar geloof mij. Ze zijn het stuk voor stuk waard om gezien te hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *