Ultieme roadtrip door Zuid-Limburg

Ontdek de mooiste plekken bezienswaardigheden van Zuid-Limburg tijdens een roadtrip. Het heuvelachtige landschap, idyllische dorpjes en prachtige natuurgebieden. Met een roadtrip door het zuidelijkste gebied van ons land komen jullie de mooiste dingen tegen.

Heuvelachtig landschap

Rijden door Zuid-Limburg geeft een echt vakantiegevoel. Heuvels die je nergens anders in Nederland tegenkomt.  Je waant je werkelijk in het buitenland. De taal, de mensen en vooral het landschap kenmerkt de regio. Tijdens je roadtrip wil je uiteraard de Nederlandse bergen beklimmen. Welke bergen zijn er dan zoal? Ga langs de Gulperberg, de Fromberg, de Keutenberg of de Bemelerberg. Kijk wel uit voor fietsers want deze bergen zijn enorm populair bij wielrenners.

Jullie kunnen er voor kiezen de Mergellandroute te volgen. Deze route van 110 kilometer wordt aangegeven met speciale zeshoekige bordjes langs de weg. De route brengt je over rustige wegen door prachtige natuur waarbij je vanaf iedere heuvel weer een uniek uitzicht tegenkomt. Ook kom je door de gezellige dorpjes, waar je na een lange zit je auto parkeert en geniet van unieke streekgerechten of een heerlijk drankje op een van de vele terrasjes. Het officiële startpunt van de Mergellandroute is het station in Maastricht. Wij raden dan ook zeker aan een vakantiehuis in Zuid-Limburg te huren. Dan ben je in no-time onderweg!

Unieke steden en dorpen

In Limburg weten mensen wat Bourgondisch genieten is. Bezoek tijdens je roadtrip zeker de mooie steden Maastricht, gulpen, Margraten en Valkenburg, kenmerkend door de huizen van mergel. Hier kijk je ogen uit kun je daarnaast lekker bourgondisch eten in drinken in een van de restaurants of terrassen. Even weer opladen voor het stuk dat komen gaat.

Wat kun je zoal zien in de steden van Zuid Limburg? In Valkenburg kun je naar de kasteelruïne en de fluweelgrot of bijvoorbeeld naar de Romeinse katakomben. Maastricht is een stad vol historie. Van de romeinen tot de Limburgse grotten. Ook kun je hier even lekker shoppen. Even klaar met rondstruinen? Breng een bezoek aan het Vrijthof en tank bij op een van de talloze terrasjes. Ideaal om een dagje lekker rustig aan te doen.

Kortom, tijdens je trip door Zuid-Limburg is er genoeg te zien en te doen. Dit is slechts een kleine greep van de dingen die te zien zijn. Tijdens je vakantie in Zuid-Limburg komen jullie zeker aan je trekken. Of je nu met je partner een roadtrip aan het plannen bent, of met het hele gezin een vakantie zoekt op een vakantiepark in Zuid-Limburg. Het is een absolute aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *