De voordelen van een fietsendrager

Lekker de natuur in van de zomer en hele dagen de omgeving verkennen op de fiets, wie wil dat nou niet? Een fiets huren op locatie scheelt zorgen op voorhand maar brengt later weer complicaties met zich mee. Want het kan zomaar dat alle fietsen van de fietsverhuur al verhuurd zijn of er simpelweg geen fiets te krijgen is voor een weekje die aan alle eisen voldoet van de ervaren fietser. Menig fietsliefhebber heeft thuis een prima fiets die helemaal aan de persoonlijke wensen voldoet. Deze fiets is al in het bezit, waarom zou deze niet meegenomen kunnen worden. Daarvoor is de fietsendrager gemaakt. Eenvoudig de fietsen hieraan vastmaken en je rijdt de mountainbikes naar de mooiste heuvel en berggebieden, de elektrische fietsen naar de mooiste landschappen en de cross fietsen naar de racebaan.

Fietsendrager gebruiken

Een fietsendrager past achter op iedere auto. Deze moet wel voorzien worden van een nummerbord en lichten omdat deze van de auto afgedekt worden. Angst om te gaan rijden met een fietsendrager komt ook voor, dit is nergens voor nodig. De fietsen steken immers meestal niet uit en het verlies van zicht door de achteruit valt op veel andere manieren te compenseren. Op de meeste fietsendragers gaan twee fietsen, soms maar een en hier dient wel op gelet te worden. Op de achterkant van de auto gaan er twee en voor bovenop zijn ook fietsendragers beschikbaar wat een totaal van vier maakt. Nog niet te spreken over wanneer er een caravan achter de auto zit waar ook fietsendragers op kunnen. Dit alles geeft de mogelijkheid fietsen mee te nemen voor het hele gezin op vakantie.

Keuze voor kwaliteit

Bij het gebruik van een fietsendrager is het belangrijk dat deze betrouwbaar is. Fietsen mogen onderweg niet los gaan, eenvoudig fietsen plaatsen is belangrijk en bovendien dat alle functies van de fietsendrager goed werken. De keuze voor een Pro user fietsendrager is dan snel gemaakt. In alle testen presteer deze prima. Dit geeft de garantie van kwaliteit die je zo graag wilt hebben van de drager van je mooie fiets.

Af te raden bij vervoer van fietsen

Er zijn gevallen dat fietsen in een aanhangwagen of in de kofferbak vervoert worden. Dit is af te raden want de garantie dat de fietsen onderweg gaan bewegen heb je dan niet. De mogelijkheid dat er tussendoor wellicht gestopt moet worden om de fietsen beter vast te maken wil je niet hebben. Kiezen voor een fietsendrager is daarom beter. De fietsen kunnen geen kant op en het levert minder hinder op bij het rijden. Check voor je op weg gaat ook de verlichting op de fietsendrager nog, als deze niet blijkt te werken heb je een probleem. Eenvoudigweg alles langs gaan kan dit uit sluiten. Bovendien vergeten te checken of de fietsen goed genoeg vast zitten moet zeker ook niet gebeuren.

Wees er op tijd bij

De zomer komt eraan en om nog een fietsendrager aan te kunnen schaffen voor de beste prijs moet je opschieten. Koop er daarom snel een, zeker voordat alle pro user modellen al zijn uitverkocht. Met een fietsendrager kun je zorgeloos op vakantie. Dit omdat je zeker weet dat je fijn kan gaan fietsen zonder dat hier nog allerlei onzekerheden aan kleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *