Welke spellen kun je spelen met een pooltafel?

Sommigen van jullie zijn misschien op zoek naar een pooltafel te koop. Dit product is beroemd onder degenen die vaak pubs of bars bezoeken. Mensen raken echter meer geïnteresseerd in het kopen en mee naar huis nemen van deze tafel. Het eerste voordeel is dat je deze game wanneer je maar wilt kunt spelen, thuis of zonder een café in de buurt te bezoeken. Ten tweede kun je vrienden of families uitnodigen om samen wat spelletjes te spelen. Zolang je de juiste tafel koopt, krijg je er de beste ervaring van. Een andere naam is het biljartbord en het is behoorlijk populair geworden over de hele wereld. Een ander voordeel is dat je met deze tafel verschillende spellen kunt spelen.

De beroemde 8-ball

Het meest bekende spel dat je met een pooltafel kunt spelen, is de American-Style Eight Ball. Dit spel maakt gebruik van 16 ballen bestaande uit 7 volledige, 7 gestreepte, 1 witte ball en 1 zwarte ball. Zodra je de keuze hebt gemaakt, krijgt elke speler de effen gekleurde of gestreepte ballen toegewezen om weg te spelen. Zorg er echter voor dat je de toegewezen ballen wegspeelt voordat je de zwarte bal in een zak laat zinken. Als je per ongeluk de 8-ball binnenschiet, wint je tegenstander standaard. Dit spel is gemakkelijk en vrij populair over de hele wereld.

Het straight poolspel

Het volgende populaire spel dat je met dit biljartbord kunt spelen, is de straight pool. Deze game gebruikt hetzelfde aantal ballen als in de American-Style 8-bal. De spelregels zijn echter anders. Spelers moeten de speelbal (witte bal) gebruiken om elke bal vrij op tafel te laten zinken. Elke gezonken bal levert je één punt op. Dit spel duurt meestal langer om te voltooien omdat het tot honderden punten kan worden gespeeld. Zodra de tafel geen ballen meer heeft, kun je ze opnieuw plaatsen voor een ander spel.

Het snookerspel

Als je je verveelt met het spelen van die twee bovenstaande spellen, kun je andere opties proberen. De naam is snookerspel en er liggen 22 ballen op tafel. Het spel bestaat uit 15 rode ballen die elk 1 punt waard zijn, 1 speelbal en 6 verschillend gekleurde ballen die een extra punt waard zijn. Hier is het ding. Het formaat van de tafel is groter dan normaal omdat er 22 ballen tegelijk in kunnen. Om dit spel te spelen, moet je een grotere tafel op de markt kopen. Het is omdat je het niet kunt spelen met een gewone biljarttafel.

Het Engelse biljart

Een ander spel dat je met een biljarttafel kunt spelen, is de Engelse variant. Dit spel gebruikt slechts 3 ballen bestaande uit 1 gele speelbal, 1 witte speelbal en 1 rode objectbal. De regels zijn eenvoudig en je hebt drie methoden om te scoren in dit spel. Deze omvatten in-off, pot en kanon. Zorg ervoor dat je deze drie regels leert voordat je dit unieke spel met je vrienden speelt. Hoewel deze versie populair is in Engeland, heeft deze ook andere landen in Europa en de Verenigde Staten bereikt. Dus je zou het soms moeten spelen als je je verveelt met gewone pooltafelspellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *