Waarom is de Leica m6 zo populair?

Wanneer jij een fan bent van fotografie, heb je vast en zeker al een keertje van de Leica M6 gehoord. Deze camera is namelijk razend populair. En dit terwijl het al haast 30 jaar oud. Maar wat maakt een M6 model van Leica nou zo gewild? Er zijn meerdere factoren die een rol van betekenis spelen. In deze blog ontdek je precies welke aspecten voor de populariteit van dit toestel hebben gezorgd.

Een Leica M6 is betrouwbaar

In de eerste plaats is een Leica M6 uiterst betrouwbaar. Fotografie is een kunst waarbij geduld hebben je beste vriend is. Maar dan moet je wel een fototoestel hebben waar je op kunt bouwen. Anders blijf je enkel gefrustreerd achter. Een M6 model van Leica is het voorbeeld van een toestel dat als betrouwbaar wordt beschouwd. Zelfs als de batterij op is kun je nog wat foto’s maken. Dit is dan ook een grote factor.

De prijs van een Leica M6 is minder dan een Leica MP

Een andere reden wat de populariteit van een Leica M6 verklaart, is de prijs. De prijs-kwaliteitverhouding van een M6 model van Leica is namelijk ontzettend goed. Daardoor is een model als een Leica MP minder populair doordat deze wat duurder is en niet zoveel extra functies met zich meebrengt dat het slim is om naar het oudere broertje van de M6 over te stappen. Dit verklaart dan ook een hoop.

Een Leica M6 is makkelijk om te gebruiken

Verder is het een voordeel dat een Leica M6 uiterst makkelijk te gebruiken is. Veel mensen vinden fotografie intimiderend. Dit komt doordat je meestal veel af moet weten over een toestel voordat je er goed mee overweg. Met een M6 valt dit echter wel mee. Het is erg makkelijk om een begin te maken, waardoor je zo instapt. Daarom kiezen veel mensen dus voor dit fototoestel.

Foto’s maken wordt een kunst met een Leica M6

Tot slot kiest men voor een M6 van Leica doordat je prachtige foto’s kunt maken met dit fototoestel. Daardoor wordt eenvoudig het enthousiasme van echte enthousiastelingen aangewakkerd. Gaandeweg lijken je foto’s haast op kunstwerken, waardoor het zeker geen wonder is dat er zoveel mensen zijn die dit fototoestel in huis willen halen.

 

Al met al is er dus meer dan genoeg reden om een M6 van Leica te overwegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *