3 tips om sneller sportresultaten te behalen

Sport je al even, maar vind je het moeilijk om sportresultaten te behalen? Ook al doe je je best, er zijn altijd dingen die je kunt overwegen voor meer succes. Hoewel op een juiste manier resultaten behalen nog belangrijk is, kan er soms wel wat meer tempo in. In dit artikel lees je hoe je met doelen stellen, een personal trainer, en sportsupplementen sneller resultaten behaalt. 

1. Stel vooraf doelen en maak gebruik van een plan

Ga je naar de sportschool, zonder dat je concreet weet wat je wil bereiken? Dat is geen optimale manier om op een goed tempo resultaten te behalen. Sterker nog, weten wat je wil bereiken is alleen de eerste stap.

Op basis hiervan dien je doelen te stellen en een ‘sportplan’ te maken. Dit werkt om meerdere redenen goed. Allereerst weet je waar je naar toe werkt, wat het proces veel eenvoudiger maakt. Daarnaast werkt het motiverend om kleinere doelen te stellen. Hierdoor bereik je je doel eerder en behaal je dus ook sneller resultaat, wat weer motiveert om door te gaan. Tenslotte is structuur altijd belangrijk wanneer je iets wilt bereiken.

2. Schakel de hulp van een personal trainer in

Persoonlijke begeleiding kan voor sporters veel effect hebben. De reden hiervoor is dat je niet altijd alles zelf gemakkelijk kunt oplossen. De gemiddelde sporter heeft dan ook niet de expertise van een deskundige, en weet dus niet altijd zelf wat in bepaalde specifieke situaties de beste manier van handelen is. Enkele voorbeelden hiervan zijn: het juist uitvoeren van bepaalde oefeningen, verdeling van sportdagen, aantal keer sporten per week en afstemming met voeding.

Een personal coach kan met het bovenstaande en meer helpen. Loop je dus vast en is je doel het sneller behalen van resultaten, dan kan een personal trainer een goede oplossing zijn. Er bestaan vandaag de dag in iedere stad voldoende coaches, dus het vinden van een geschikte begeleider zal geen grote uitdaging zijn.

3. Optimaliseer je voeding met sportsupplementen

Ben je al goed op dreef, maar zoek je naar een manier om je voedingspatroon en sportprestaties te optimaliseren, zodat je sneller resultaten behaalt? Dan kun je altijd nog sportsupplementen kopen en gebruiken. 

Met sportsupplementen ondersteun je je voeding, bijvoorbeeld wanneer je aan je gewenste hoeveelheid eiwitten per dag wil komen of wanneer je een tekort aan iets hebt (zoals omega 3 vetten). Je ondersteunt echter ook je sport, bijvoorbeeld door extra kracht dankzij creatine of meer energie door een pre-workout / cafeïne tablet. 

Naast dat je je voeding met supplementen kunt optimaliseren, zijn supplementen dus ook nuttig voor je sport. Hierbij geldt een optimale werking bij een al goed voedingspatroon en consistente sportschema. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *